Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
00:43    |    25/03/2020

Vela: Persoanele de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11 şi 13

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seară, că persoanele care au vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11 şi 13.

"Articolul 2 - Circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani în afara locuinţei şi gospodăriei este permisă numai într-un interval orar - între orele 11 şi 13, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie domestice, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, deplasarea din motive justificate precum îngrijirea unui minor, asistenţa altor persoane vârstnice bolnave sau cu dizabilităţi, deplasări scurte în apropierea locuinţei, gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor - cu aceeaşi condiţie, sunt excluse activităţile fizice colective -, precum şi pentru nevoile animalelor de companie domestice", a declarat Marcel Vela, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, citând Ordonanţa Militară 3 din 24 martie.

El a adăugat că, în anumite cazuri, persoanele de peste 65 pot părăsi locuinţa şi în afara orelor stabilite.

"Circulaţia persoanelor prevăzute la articolul 2 - adică cele în vârstă de peste 65 de ani - este permisă şi în afara intervalului de timp 11 - 13 dacă acest lucru se face în interes profesional ori pentru realizarea de activităţi agricole. Adică medicii, oamenii de afaceri, profesorii, oamenii de ştiinţă, agricultorii care dovedesc că sunt implicaţi în activităţi didactice, profesionale, economice pot să părăsească locuinţa şi în afara acestui interval", a afirmat Vela. AGERPRES


 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready