Paris
London
New York
Saturday, 22 June, 2024
Last Update 13:59
22:30    |    28/08/2018

Papa Francisc recomandă psihoterapie pentru copiii care prezintă înclinaţii spre homosexualitate

Papa Francisc le-a recomandat duminică părinţilor să recurgă la psihoterapie dacă descoperă la copiii lor înclinaţii timpurii spre homosexualitate, la conferinţa de presă susţinută în avionul de întoarcere la Roma din vizita sa apostolică în Irlanda, relatează agenţia AFP.

Un jurnalist l-a întrebat pe papă ce le-ar recomanda acelor părinţi care constată orientări homosexuale la copiii lor.

"Le-aş spune în primul rând să se roage, să nu condamne, să dialogheze, să înţeleagă şi să-i ofere un loc fiului sau fiicei lor", a răspuns papa Francisc. În acelaşi timp, el a apreciat că trebuie să se ţină seama de vârsta persoanei.

"Când se manifestă încă din copilărie, sunt multe lucruri de făcut, precum discuţia cu un psihoterapeut, pentru a vedea cum stau lucrurile. E altceva însă când se manifestă la vârsta de 20 de ani", a spus Suveranul pontif.

Asociaţiile de apărare a drepturilor LGBT din Franţa (lesbiene, gay, bisexuale şi transsexuale) au denunţat luni afirmaţiile "iresponsabile" ale papei, potrivit căruia părinţii trebuie să recurgă la psihoterapeut, dacă descoperă de timpuriu înclinaţii homosexuale la copiii lor.

"Condamnăm aceste afirmaţii care trimit la ideea că homosexualitatea est o boală. Dacă există o boală, aceea este homofobia ancorată în societatea noastră care duce la persecutarea persoanelor LGBT', a declarat AFP, Clemence Zamora-Cruz, purtătoarea de cuvânt a Inter-LGBT.

Aceste afirmaţii sunt "şocante", deoarece stigmatizează copiii, a spus ea, reamintind că "studiile au demonstrat că riscul de sinucidere este mai ridicat decât media în rândul tinerilor LGBT".AGERPRES
 
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready