Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
21:39    |    04/12/2018

Medicii atenţionează că expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie şi degerături

Expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie, degerături, dar şi probleme legate de starea psihică, precum somnolenţă, pierderi de memorie, dificultăţi de vorbire, iar pe vreme friguroasă se pierde până la 50% din căldura corpului prin extremităţi, atenţionează medicii.

În această perioadă cu temperaturi extrem de reduse, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti recomandă populaţiei să consume alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume să evite consumul băuturilor alcoolice, deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, iar în cazul în care este absolut necesară o astfel de deplasare se recomandă îmbrăcămintea adecvată şi folosirea obiectelor de vestimentaţie specifice anotimpului de iarnă (căciulă, fular, mănuşi, încălţăminte de iarnă etc.).

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

Totodată, medicii recomandă acordarea unei atenţii speciale copiilor şi evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, părinţii fiind rugaţi să evite transporturile pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Altă recomandare se referă la încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit şi evitarea utilizării instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon, asigurarea unei bune aerisiri a locuinţelor, cel puţin o dată pe zi, şi atenţie la supraîncălzirea atmosferei din locuinţă, pentru că şocul termic este mai mare atunci când se iese afară.

Totodată, se recomandă evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe porţiunile acoperite cu gheaţă.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti atenţionează toate unităţile sanitare din subordine să ia toate măsurile care se impun, astfel încât să poată primi, tria şi interna un număr mai mare de pacienţi, pe perioada Codului galben.

De asemenea, Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti este atenţionat să suplimenteze, pentru această perioadă, numărul de echipaje şi să doteze corespunzător maşinile de intervenţie. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready