Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
23:20    |    02/10/2017

Patriarhul Daniel: De modul cum semănăm astăzi în ogorul educației și culturii depinde ce vom recolta în viitor

O investiție înțeleaptă în educație și în formarea academică și profesională constituie un act de responsabilitate pentru prezentul și viitorul țării, afirmă patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, într-un mesaj de binecuvântare, la începutul noului an universitar.

"Fiecare an universitar nou este o nouă speranță pentru tinerii dornici să studieze și pentru părinții lor dornici ca fiii și fiicele lor să cultive și să facă roditoare darurile native sau calitățile sufletești pe care le au. De fapt, singura bucurie adevărată este bucuria rodirii sau a cultivării talanților prin activitate intensă și onestă. Tinerii români studioși sunt o bucurie și o mândrie pentru poporul român, o speranță că vor contribui la progresul spiritual și material al țării noastre. De aceea, mai multe unități bisericești, în special parohii, ajută spiritual și material pe tinerii dornici să studieze și să se perfecționeze în plan profesional", susține patriarhul, în mesajul transmis AGERPRES de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Potrivit patriarhului, "este necesar ca paraclisele universitare și bisericile de parohie, pe lângă rugăciunile pentru studenți, săvârșite la începutul de an universitar și în timpul examenelor, să cultive și ajutorarea spirituală și materială a studenților care provin din familii cu situație materială modestă".

Apreciind "eforturile tuturor unităților de învățământ universitar din România pentru permanentă perfecționare calitativă într-o vreme a competiției și concurenței pe plan internațional", întâistătătorul BOR afirmă că "o investiție înțeleaptă în educație și în formarea academică și profesională nu este doar un gest de generozitate, ci mai ales un act de responsabilitate pentru prezentul și viitorul țării noastre". În acest sens, patriarhul Daniel subliniază că "de modul cum semănăm astăzi în ogorul educației și culturii depinde ce vom recolta în viitorul apropiat!"

La începutul anului nou universitar 2017-2018, patriarhul BOR se roagă pentru binecuvântarea tuturor studenților, profesorilor și ostenitorilor Universităților din România și îi felicită pe toți tinerii români care au obținut rezultate bune la studii în anii precedenți atât în țară, cât și peste hotare.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready