Paris
London
New York
Monday, 29 April, 2024
Last Update 20:20
19:34    |    21/09/2023

Ucraina avertizează cu privire la ''lunile dificile ce vor urma'' după atacul ''masiv'' cu rachete lansat de Rusia

Ucraina a avertizat joi cu privire la "lunile dificile ce vor urma" după atacul "masiv" cu rachete lansat de Rusia în cursul nopţii care a vizat mai multe oraşe din ţară, inclusiv capitala Kiev, şi a ucis cel puţin două persoane la Herson (sud), potrivit autorităţilor ucrainene, relatează AFP.

"Ne aşteaptă luni dificile: Rusia va continua să atace instalaţiile energetice şi esenţiale ucrainene", a avertizat pe Telegram şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene, Oleksii Kuleba.

Autorităţile ucrainene se tem că, odată cu apropierea toamnei, Moscova va relansa o campanie de bombardamente pentru a cufunda populaţia civilă în întuneric şi frig, la fel ca în toamna anului 2022.

Ucraina a anunţat joi că a interceptat 36 din cele 43 de rachete ruseşti lansate în cursul nopţii de miercuri spre joi împotriva mai multor oraşe ucrainene, la câteva ore după ce preşedintele Volodimir Zelenski a denunţat "agresiunea criminală" a Moscovei de la tribuna Adunării Generale a ONU.

"Operaţiunile de luptă au permis forţelor aeriene ucrainene, în cooperare cu apărarea aeriană (...), să distrugă 36 de rachete de croazieră" dintr-un total de "43 de rachete", a declarat comandantul şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi.AGERPRES



 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready