Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
10:07    |    16/05/2022

Estonia consideră că aderarea Suediei şi Finlandei ar spori securitatea regiunii baltice

Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO ar spori securitatea regiunii baltice, consideră ministrul de Externe al Estoniei, Eva-Maria Liimets, potrivit Reuters.

"Când vedem că în vecinătatea noastră noi ţări democratice aderă la NATO, ştim că acest lucru va însemna exerciţii comune mai ample şi o mai mare cooperare în domeniul apărării', afirmat şefa diplomaţiei estoniene pentru Reuters, la Berlin, unde a participat sâmbătă la o reuniune cu omologii săi din Alianţa Nord-Atlantică.

Eva-Maria Liimets şi-a mai exprimat speranţa că Suedia, Finlanda şi Turcia vor depăşi diferenţele în legătură cu aderarea primelor două la NATO, adăugând că atmosfera de la reuniunea de la Berlin a fost foarte încurajatoare.

"Am observat unele diferenţe, dar am văzut şi disponibilitatea acestor ţări de a depăşi diferenţele dintre ele", a adăugat ea.

Estonia apreciază consolidarea prezenţei NATO în regiunea Mării Baltice, dar îşi doreşte ca aliaţii să treacă de la întărirea prezenţei la intensificarea apărării.

"Asta ar însemna să avem o prezenţă mai solidă a forţele terestre, dar şi a apărării aeriene şi maritime", a mai spus Eva-Maria Liimets.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready