Paris
London
New York
Saturday, 30 September, 2023
Last Update 11:07
10:00    |    29/04/2022

Biden a declarat că SUA nu vor lăsa Rusia să intimideze Europa

Preşedintele Joe Biden a declarat joi că Statele Unite nu vor lăsa Moscova să intimideze ţările europene ameninţându-le că le vor priva de resurse energetice, după ce au fost oprite livrările de gaz către Polonia şi Bulgaria, transmite AFP.

"Nu îi vom lăsa să îşi îi folosească rezervele de petrol sau gaze pentru a evita consecinţele agresiunii lor' în Ucraina, a afirmat preşedintele american.

"Colaborăm cu alte ţări, precum Coreea, Japonia sau Qatar pentru a-i ajuta pe aliaţii noştri europeni ameninţaţi de acest şantaj rusesc cu gazele", a adăugat el.

Gigantul rus Gazprom a suspendat miercuri toate livrările de gaze către Bulgaria şi Polonia, ambele membre ale Uniunii Europene şi NATO, făcând astfel să planeze ameninţarea unei penurii în Europa Centrală şi de Est, dar şi pe întreg continentul european.

"Într-un fel, Rusia se împuşcă în picior" lipsindu-se de veniturile din vânzările de gaze către aceste două state, a declarat joi şeful diplomaţiei americane Antony Blinken. Secretarul de stat a pus, de asemenea, accentul asupra creşterii exporturilor de gaze naturale lichefiate din Statele Unite către Europa "pentru a ajuta la compensarea posibilelor lipsuri", inclusiv a celor rezultate din "şantajul" Rusiei. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready