Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
21:47    |    11/04/2021

Erdogan cere să se pună capăt evenimentelor din estul Ucrainei şi oferă ajutor

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut sâmbătă să se pună capăt evenimentelor "îngrijorătoare" din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, după o întrevedere la Istanbul cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şi a adăugat că ţara sa este gata să ofere ajutorul necesar, transmite Reuters.

Erdogan şi Zelenski au purtat convorbiri sâmbătă la Istanbul, pe fondul tensiunilor dintre Kiev şi Moscova pe tema conflictului din Donbas.

Într-o conferinţă de presă comună cu omologul său ucrainean, Erdogan şi-a exprimat speranţa ca acest conflict să fie soluţionat pe cale paşnică, prin dialog pe baza tradiţiei diplomatice, în conformitate cu dreptul internaţional şi cu integritatea teritorială a Ucrainei.

La rândul său, Zelenski a apreciat că poziţiile diplomatice ale Kievului şi Ankarei coincid în privinţa ameninţărilor din regiunea Mării Negre şi a răspunsului la aceste ameninţări.

Zelenski a adăugat că l-a informat pe Erdogan "în detaliu" pe tema situaţiei din regiunea Donbas.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Kievul de ''acţiuni provocatoare periculoase'' în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică avută cu omologul său turc.

Violenţele s-au intensificat între trupele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din regiunea Donbas. AGERPRES


 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready