Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
03:03    |    06/01/2020

Preşedintele Trump promite o ripostă posibil "disproporţionată" la orice atac iranian

Statele Unite vor riposta rapid,"poate într-o manieră disproporţionată", dacă Iranul loveşte orice ţintă sau persoană americană, a anunţat duminică, pe Twitter, preşedintele Donald Trump, informează Reuters.

"Aceste postări media vor servi drept notificare către Congresul Statelor Unite; în cazul în care Iranul va lovi orice persoană sau ţintă aparţinând Statelor Unite, SUA vor răspunde rapid şi complet, poate într-o manieră disproporţionată. O astfel de notificare nu este necesară, dar este totuşi făcută!" a precizat Trump în postarea sa.

Cel puțin opt persoane au fost ucise în noaptea de joi spre vineri în timpul bombardamentului asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad, la trei zile după atacarea ambasadei americane de către demonstranți pro-iranieni, au anunțat oficiali ai serviciilor de securitate, transmite AFP, anunță Agerpres.

Potrivit surselor, aceste persoane au fost ucise atunci când mai multe proiectile au căzut asupra unui convoi al Hashd al-Shaabi, coaliție de organizații paramilitare preponderent pro-iraniene, care în prezent sunt integrate structurilor statului irakian.

Abu Mehdi al-Mouhandis, numărul doi al coaliției Hashd al-Shaabi, a fost ucis în timpul bombardării convoiului pe aeroport, conform surselor citate. Totodată, generalul iranian Qassem Soleimani, însărcinat cu afacerile irakiene în cadrul armatei ideologice iraniene, a fost ucis în același bombardament.

Ulterior, Teheranul a decretat trei zile de doliu național și a „promis răzbunare".

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, s-a angajat vineri să răzbune moartea influentului general iranian Qassem Soleimani și a decretat trei zile de doliu național în țara sa, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Martiriul este recompensa pentru munca sa continuă în toți acești ani (...). Cu voia lui Dumnezeu, opera și drumul lui nu se vor opri aici și o răzbunare implacabilă îi așteaptă pe criminalii care și-au murdărit mâinile cu sângele lui și cu cel al altor martiri", a subliniat ayatollahul Khamenei pe contul său de Twitter.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready