Paris
London
New York
Saturday, 26 September, 2020
Last Update 09:38
00:17    |    13/12/2019

Trump o ironizează pe adolescenta activistă, Greta Thunberg: "Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!"

Preşedintele american Donald Trump a ironizat-o din nou, joi, pe adolescenta de 16 ani Greta Thunberg declarând că desemnarea activistei suedeze Persoana Anului 2019 de revista americană Time este ''ridicolă'', informează Reuters.

Thunberg a devenit miercuri laureata acestei distincţii anuale onorifice ca recunoaştere pentru activitatea sa care a inspirat milioane de tineri să lupte împotriva schimbărilor climatice.

"Cât de ridicol. Greta trebuie să ia măsuri pentru a-şi gestiona furia, apoi să meargă, aşa cum se făcea pe vremuri, la un film cu un prieten! Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!", a scris Trump (73 de ani) pe Twitter, comentând postarea unui alt utilizator care o felicita pe Thunberg.

În replică, Greta Thunberg şi-a schimbat textul biografiei contului său de Twitter, care acum o descrie precum "o adolescentă care încearcă să-şi gestioneze furia. În prezent, mă relaxez şi privesc, ca pe vremuri, un film împreună cu un prieten".

Biografia afişată de adolescenta suedeză pe Twitter a devenit o platformă prin care Thunberg răspunde criticilor.

În ultimele luni, Greta s-a descris ca "o tânără foarte fericită care îşi aşteaptă viitorul luminos şi minunat" sau ca "o adolescentă amabilă, dar prost informată", ca răspuns la comentariile făcute la adresa ei de Donald Trump, respectiv Vladimir Putin.

Potrivit celei mai recente modificări, biografia sa conţinea un singur cuvânt - ''Pirralha'' -, sintagmă portugheză care semnifică "copil răsfăţat", folosită de preşedintele brazilian Jair Bolsonaro la adresa tinerei activiste.

Greta Thunberg a fost desemnată miercuri Persoana Anului 2019 de revista americană Time, fiind lăudată de editorii acestei publicaţii pentru faptul că a iniţiat o campanie de mediu în august 2018, care s-a transformat apoi într-o mişcare globală. 

În luna septembrie, Trump a republicat pe Twitter un videoclip al discursului susţinut de adolescentă la un summit ONU pe teme climatice în care i-a denunţat furioasă pe liderii mondiali pentru eşecul măsurilor împotriva încălzirii globale adresându-le întrebarea "Cum îndrăzniţi?".Preşedintele american a comentat sarcastic: "Pare o tânără foarte fericită, pe care o aşteaptă un viitor luminos şi minunat. E o privelişte atât frumoasă!" Agerpres

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready