Paris
London
New York
Monday, 29 April, 2024
Last Update 20:20
09:45    |    02/06/2014

Eurostat: 40% dintre cetățenii europeni nu-și permit o vacanță

Patru din zece cetățeni ai UE nu dispun de banii necesari pentru a-și lua liber o săptămână pe an pe care să o petreacă în altă parte decât acasă, conform unui raport Eurostat, informează Euractiv.

Datele arată de asemenea că și în zona de nord mai bogată a Europei, o mare parte a populației are mari probleme economice și se află în pragul sărăciei. În Suedia, 10% din populație este nevoită să renunțe la o vacanță, față de 14% în Danemarca, 17% în Olanda și 22% în Germania.

Raportul Eurostat, împreună cu noile informații publicate săptămâna trecută de biroul german de statistică care arată că o treime din populația germană nu-și poate permite să plătească costuri neprevăzute pentru reparații sau pentru alte probleme care apar în cazul în care suma depășește 1.000 de euro, au atras atenția presei din Germania.

Sărăcia este definită ca un câștig mai mic de 50% din venitul mediu într-o țară. În 2011, un muncitor din Germania riscă sărăcia în cazul în care el sau ea câștigă mai puțin de 1.000 de euro pe lună. Opt la sută dintre germani spun, de asemenea, că nu-și pot permite o masă care conține pește sau carne de alt fel cel puțin de trei ori pe săptămână. Media în UE este de 11%.

Însă problemele sunt mult mai mari în sudul și estul Europei, unde 75% din populație nu-și poate permite să plece în vacanță, cum este cazul României (75%) și Bulgariei (74%). În Polonia, procentul este de 62%, Portugalia de 56%, Grecia de 53% și Italia de 51%.

AGERPRES

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready