Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
15:45    |    22/11/2017

Cunoscutul bariton rus Dmitri Hvorostovsky a murit la vârsta de 55 de ani, în urma unui cancer cerebral

Cunoscutul bariton rus Dmitri Hvorostovsky, interpret al unora dintre cele mai prestigioase roluri din repertoriu, a murit miercuri la vârsta de 55 de ani, în apropiere de Londra, ca urmare a unui cancer cerebral, potrivit comunicatelor postate de către pagina sa de Facebook și de Staatsoper din Viena.
 
 
"Este o zi foarte tristă pentru Staatsoper din Viena. Am pierdut în Dmitri Hvorostovsky un cântăreț excepțional și un prieten adevărat", a indicat instituția — citată de AFP — adăugând că baritonul a murit "înconjurat de cei dragi".

"După doi ani și jumătate de luptă contra unui cancer cerebral, el a murit în pace în această dimineață de 22 noiembrie, înconjurat de familie, în casa sa din apropiere de Londra", au precizat apropiații pe pagina sa de Facebook.

Dmitri Hvorostovsky anunțase în iunie 2015 anularea tuturor concertelor sale din vară după diagnosticarea unei tumori cerebrale.

Cu toate acestea, el a revenit pe scenă în luna mai pentru o apariție surpriză la Lincoln Center, cu ocazia unei seri de gală, dedicate aniversării a 50 de ani de existență a Metropolitan Opera din New York, unde baritonul a fost în numeroase rânduri ovaționat.

Născut în 1962 în Siberia, Hvorostovsky și-a făcut debutul la opera din Krasnoiarsk înainte de a se impune printre cei mai mari cântăreți de operă, câștigând prestigiosul premiu BBC Cardiff Singer of the World.

Ulterior, baritonul — ușor de recunoscut din cauza părului său alb — a devenit un obișnuit al marilor opere, încântând publicul pe scenele de la Met, Scala din Milano, Royal Opera House sau Staatsoper din Viena, unde s-a remarcat în rolurile Iago, Evgheni Onegin și Rigoletto.

Hvorostovsky era căsătorit și avea patru copii.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready