Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
17:26    |    11/09/2017

Papa Francisc a suferit o lovitură ușoară la cap în ultima zi a vizitei sale în Columbia

Lorenza Pérez, o femeie din cartierul San Francisco din orașul Cartagena de Indias, vizitat de papa Francisc în ultima zi a sejurului său în Columbia, a fost cuprinsă de emoție când Suveranul Pontif i-a bătut la ușă, relatează luni EFE.

Lorenza, care fusese aleasă pentru a fi vizitată de papă pentru activitatea sa în domeniul social într-un cartier mărginaș din Cartagena, pe lângă de a fi gazda papei a jucat și rolul de infirmieră de ocazie. Îmbrăcată simplu cu o pereche de pantaloni și un tricou alb, Lorenza i-a deschis emoționată duminică ușa papei și l-a invitat să intre în modestul său apartament.

Însă mare i-a fost surpriza când a văzut că papa Francisc avea o tăietură pe sprânceană și o lovitură pe pomete care urma să se transforme în vânătaie. Lorenza a aplicat gheață pe obrazul papei pentru a se dezumfla și a căutat un leucoplast pe care i l-a aplicat pe sprânceană, potrivit unor surse ale Vaticanului.

Papa Francisc s-a lovit de parbrizul mașinii când a ajuns în cartierul San Francisco și s-a grăbit să iasă să salute un copil. "M-am lovit puțin, sunt bine", a declarat Sfântul Părinte la întrebarea unei reportere a postului Caracol Radio.

După încheierea vizitei la Cartagena, papa a fost condus la aeroportul militar de unde a luat avionul spre Ciampino (Italia) la ora locală 12:50 (10:50 GMT) și după mai multe ore de zbor a ajuns la Roma.

Papa Francisc și-a încheiat astfel cea de-a 6-a vizită apostolică în America Latină. În Columbia, el a avut o agendă încărcată vizitând și oficiind liturghii în orașele Bogota, Villavicencio, Medellin și Cartagena de Indias.

Suveranul Pontif a făcut apel în aceste orașe la reconciliere, ca mijloc de a instaura pacea, într-o țară care, deși a încheiat un acord cu gherila FARC, se confruntă cu numeroase diviziuni politice interne.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready