Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
16:05    |    21/05/2015

Conchita Wurst: Eurovision mi-a schimbat viața pe toate planurile, îmi trăiesc visul

Conchita Wurst, care a câștigat ediția de anul trecut a Eurovision, a declarat joi, într-o conferință de presă, că victoria din 2014 în competiția cântecului european i-a schimbat viața pe toate planurile.

Diva cu barbă, personajul interpretat de actorul austriac Thomas Neuwirth, a fost favorita publicului ediției din 2014 a Eurovision și, la concursul din Viena, este gazda concurenților, în Camera Verde.

Conchita Wurst a mărturisit, în conferința de presă, că statutul de star nu doar i-a făcut viața mai ușoară, ci i-a dat ocazia de a susține cauza minorităților sexuale.

"Nu vreau să gestionez în niciun fel mesajul pe care vreau să îl transmit, pur și simplu asta vreau să fac, să transmit acest mesaj. Am vorbit cu atâția oameni importanți și nu am vrut să ratez ocazia de a spune ce am de spus", a declarat artista.

Conchita Wurst a fost întrebată, anul trecut, după ce a câștigat concursul Eurovision, dacă dorește să îi transmită un mesaj președintelui rus Vladimir Putin, referitor la politicile anti-gay din Rusia. Când i s-a amintit acest moment, Conchita Wurst a replicat: "Vreau să îl cunosc pe președintele Putin, vreau să stau o săptămână cu el, să aflu cum e să fii el".

"Viața mea s-a schimbat pe toate planurile (după Eurovision 2014—n.r.). Îmi trăiesc visul. Muncesc foarte mult să pot să trăiesc în felul acesta toată viața. E minunat când tot ce am visat devine un concert, o ședință foto, o carte", a spus Conchita Wurst.

De altfel, Conchita Wurst a lansat, anul acesta, o carte autobiografică, intitulată "Being Conchita", care este disponibilă în șase limbi.

"Am fost abordată de șeful unei edituri, care m-a întrebat dacă vreau să scriu un volum autobiografic. Am zis că nu. Totuși, la 26 de ani, nu aveam ce volum autobiografic să scriu. Dar, după ce am mai discutat, mi-a plăcut conceptul. Am vrut o carte pe care să îmi placă mie să o citesc. Și cum mie îmi plac cărțile cu multe fotografii, am lansat o carte cu multe fotografii", a declarat, amuzată, câștigătoarea Eurovision 2014.

Artista a primit, la conferința de joi, un disc de platină, pentru vânzările albumului său de debut, "Conchita". "Am creat albumul acesta cu o perspectivă egoistă. Am vrut să mă distrez și eu. Îmi văd viața ca pe un musical", a spus Conchita Wurst.

Întrebată de ce, în cele mai recente apariții publice, apare doar cu numele de "Conchita", artista a răspuns cu umor: "Am observat că, dacă renunți la numele de familie, ai șanse mai mari să obții un Oscar, așa că vreau să merg în direcția asta (...) numele meu întreg rămâne, însă pe paginile de promovare".

În ceea ce privește rezultatele primei semifinale Eurovision, ce a avut loc marți, Conchita Wurst a spus că unii din artiștii săi preferați nu au ajuns în finală.

"Am fost surprinsă. Toți facem pariuri în culise. Unii din preferații mei nu au intrat în finală. Nu m-am gândit la partea politică a voturilor. Mă gândesc că la Eurovision contează și preferințele publicului care votează", a declarat Conchita Wurst.

Joi are loc cea de-a doua semifinală Eurovision. Marți, în prima semifinală, trupa Voltaj, ce reprezintă România, s-a calificat în finala ce va avea loc sâmbătă. Concursul Eurovision are loc anul acesta la Wiener Stadthalle, în capitala Austriei.

AGERPRES

 

 

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready