Jucătoarea lui CSM București a bifat astfel cel de-al patrulea titlu de acest gen din carieră, după ce a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în anii 2010, 2015 și 2016.
Cristina Neagu devine astfel prima sportivă care a primit acest trofeu de patru ori în carieră.
În vârstă de 30 de ani, Neagu a avut un 2018 fantastic. Pentru a doua oară în carieră, a fost golgheterul Ligii Campionilor (110 goluri), competiţie în care s-a clasat pe locul 3, alături de CSM Bucureşti.
Campioană şi câştigătoare a Cupei României, cea mai bună handbalistă a lumii s-a remarcat şi la Europeanul desfăşurat în decembrie anul trecut. Le-a depăşit pe Agnes Farkas şi Grit Jurack pentru a deveni cea mai bună marcatoare din istoria competiţiei (237 de goluri).
Datorită Cristinei Neagu, România a ajuns în semifinalele Campionatului European pentru doar a treia oară şi în premieră din 2010. Din păcate, interul stânga al naţionalei s-a accidentat la ultimul meci din grupele principale, cu Ungaria, şi nu a mai putut juca.
Referitor la mentalitatea de invingator, intr-un interviu, Cristina Neagu marturisea:
"Am auzit de multe ori că nu avem mentalitate de învingători. Dar dacă nu ai educația asta de mic, e foarte greu s-o formezi. Psihicul e cel mai important, de acolo pleacă până la urmă și mișcările din picioare sau din mâini. Dacă te gândești „Aoleu, ce se întâmplă dacă ratez?”, normal că te duci și ratezi, brațul nu mai e relaxat cum e de obicei. Am avut destui antrenori care mi-au spus că din cauza mea s-au pierdut anumite meciuri, că am ratat. Ce era să fac, să mă las de sport? Să nu mai arunc la poartă? Nu, eu aruncam de încă 14 ori la următorul meci."
La băieți, cel mai bun jucător a fost desemnat danezul Mikkel Hansen, el fiind la al treilea astfel de premiu.
Mikkel Hansen a fost al doilea golgheter al Campionatului European, la care Danemarca a terminat pe 4, şi s-a clasat pe locul 3 în Liga Campionilor, cu PSG. De asemenea, a cucerit titlul şi Cupa Franţei.