Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
11:12    |    07/10/2017

SIMONA HALEP, numărul UNU MONDIAL !

Jucătoarea română de tenis Simona Halep va fi numărul unu mondial de luni, după ce s-a calificat în finala turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari, sâmbătă, în urma victoriei cu 6-2, 6-4 în fața letonei Jelena Ostapenko.

VIDEO

"Cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulțumesc fanilor pentru sprijin. Am făcut meciuri extraordinare. Mulțumesc, China. Sunt foarte emoționată. Este uimitor. Mulțumesc familiei și echipei mele, Darren, Andrei, Teo. E ziua mea specială. Nu voi uita niciodată această zi", a spus Simona Halep după victoria cu Ostapenko.

Organizatorii turneului de la Beijing i-au pregătit o surpriză Simonei după ce Halep a devenit numărul 1 WTA. Românca a primit un aranjament floral imens, din trandafiri, în forma cifrei 1.

Halep devine prima româncă lider mondial WTA și a 25-a de la introducerea clasamentului mondial.

Simona Halep a mai avut de trei ori în acest sezon șansa de a lider WTA, dar le-a ratat, în finala de la Roland Garros (pierdută în fața Jelenei Ostapenko), în sferturi la Wimbledon (cu Johanna Konta) și în finala de la Cincinnati (cu Garbine Muguruza).

Halep a reușit și un al treilea lucru la Beijing, după calificarea în finală și poziția de lider WTA, luându-și revanșa în fața letonei, care câștiga finala dramatică de la Roland Garros anul acesta, cu cu 4-6, 6-4, 6-3.

"Sa fii numarul 1 mondial e ca si cum ai fi campion mondial la fotbal"

Ilie Năstase, primul jucător care a fost lider mondial în clasamentul ATP, a văzut numai aspecte pozitive în jocul Simonei Halep după ce a devenit numărul 1 WTA, în urma victoriei cu Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4.

"Am spus mereu ca va deveni numarul 1 cand va veni momentul. Cred ca si-a imbunatatit serviciul al doilea si a fost mai agresiva. Pentru tenisul nostru e mult! Cred că în viitor și băieții se vor ridica la nivelul fetelor.Problema e că acum presiunea va fi pe Simona, pentru că toată lumea va dori s-o bată. România are vreo 10 fete în prima sută. Rușii și americanii nu au așa ceva. Ne vin fete din spate", a declarat Ilie Năstase la TV Digi Sport. Năstase a vorbit și despre faptul că Simona l-a cooptat în staff-ul său pe Andrei Pavel: "Contează foarte mult că Andrei Pavel vorbește în românește cu Halep. Am văzut de multe ori că atunci când venea Darren Cahill, Simona se uita în gol. Contează aceste aspecte"

"Sa fii numarul 1 mondial e, ca expunere, ca si cum ai fi campion mondial la fotbal. Halep este un brand de tara, intr-un sport cu miliarde de spectatori. Simona Halep este una dintre marile campioane ale Romaniei, alaturi de Nastase, Hagi sau Nadia" a declarat  George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, dupa ce Simona Halep a devenit numarul 1 in clasamentul WTA.

 "Este un moment extrem de emotionant, nu credeam sa mai traiesc asemenea momente. Simona e mare, e extraordinara. Este foarte important si maret pentru ea si tenisul romanesc. Am auzit de ea cand avea 14 ani, fiind in Romania, in trecere, cand Florenta Mihai m-a rugat sa trec pe la terenul ei, sa bat mingea cu fetele, cu Halep, cu Irina Begu si Andreea Mitu. Mi-am dat seama ca era cea mai talentata...Cand a castigat Roland Garros la juniori am estimat potentialul ei la primele zece din lume. Am avut o viziune, ca sa spun asa, si am dorit sa lucrez alaturi de ea. Simona a avut multa presiune pana acum, va trebui sa munceasca mai mult pentru a se mentine acolo, dar din punct de vedere psihologic va fi mai usor pentru ea. Va fi eliberata de aceasta presiune care a fost pe capul ei in ultimii trei ani. A jucat acum cu multa luciditate, iar dupa ce a invins-o pe Sarapova s-a eliberat complet. E bine ca s-a intamplat acest lucru la un astfel de turneu, nu la un Grand Slam." a declarat Virginia Ruzici ,castigatoare a turneului de la Roland Garros si managerul Simonei Halep.

"Noua regina a clasamentului WTA"

Simona Halep a jucat perfect meciul cu Jelena Ostapenko si a devenit noua regina a clasamentului WTA, scrie, sambata, cotidianul L'Equipe.

"Simona Halep a jucat meciul perfect in fata Jelenei Ostapenko. Emotia de la final a fost vizibila. Pentru ca romanca nu doar a ajuns in finala la Beijing, ci va fi de luni noul numar 1 mondial. Noua regina a clasamentului WTA va trebui sa astepte pentru a-si cunoaste adversara din finala de duminica, dintre Caroline Garcia si Petra Kvitova", a notat L'Equipe.

 

 

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready