Paris
London
New York
Tuesday, 23 April, 2024
Last Update 20:20
13:58    |    04/10/2017

Halep a învins-o în premieră pe Șarapova și s-a calificat în sferturi la Beijing: Am jucat cel mai bun tenis al meu !

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a învins-o în premieră pe rusoaica Maria Șarapova, cu 6-2, 6-2, miercuri, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari.

Halep (26 ani), a doua favorită a competiției, a câștigat primul meci în fața rusoaicei, după șapte victorii la rând ale acesteia, cea mai recentă în urmă cu aproximativ o lună, la US Open, în primul tur.

Românca a făcut un meci aproape perfect al Beijing, unde era învinsă de rusoaică în 2012 în două seturi, și s-a impus într-o oră și 12 minute.
 
După meci, Simona Halep a comentat prima victorie în fața Sharapovei și a explicat cum a reușit să o învingă pe rusoaică.

"Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei. Am servit destul de bine și cred că acum pot vedea munca pe care am făcut-o după US Open. Este prima mea victorie în fața ei și vreau să mă bucur de acest moment. Sunt foarte fericită că am câștigat.

Am jucat contra ei și mereu simțeam că pot câștiga, dar nu se întâmpla. Azi m-am gândit că e doar un meci, că trebuie să dau tot ce am mai bun. Știam că trebuie să fiu calmă și concentrată. Asta am făcut și m-a ajutat. Am fost calmă, relaxată, râdeam cu echipa mea. Simt că progresez la acest capitol.

Nu simt că am făcut ceva diferit față de alte meciuri. Și-n vara asta am făcut meciuri bune. Faptul că am bătut-o pentru prima dată face ca acest moment să fie special. Am mai jucat așa și mai pot juca așa. Am vorbit cu Darren și era fericit. Sunt fericită pentru ce am făcut azi. De mâine mă voi gândi la ce am de făcut în continuare", a declarat Simona Halep la conferința de presă.

La randul eii, rusoaica de 30 de ani a lăudat jocul Simonei Halep și a spus că a avut anumite probleme în timpul jocului.

"În primul rând, cred că a făcut un meci extraordinar. E probabil cel mai bun meci jucat împotriva mea. Eu nu am fost în formă. Nu vedeam mingea așa cum trebuie. Nu mă mișcam în față sau în spate așa cum o făceam de obicei contra ei.

Ea a avut consistență în lovituri și nu a făcut multe greșeli neforțate. Procentajul la serviciu a fost destul de mare. A făcut totul așa cum trebuie", a declarat Sharapova la conferința de presă.

Halep, care anul trecut a pierdut în optimi la Beijing, și-a asigurat un cec de 149.138 dolari și 215 puncte WTA, iar în sferturi o va întâlni pe învingătoarea dintre poloneza Agnieszka Radwanska (cap de serie numărul 11) și rusoaica Daria Kasatkina.


 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready