Paris
London
New York
Saturday, 26 September, 2020
Last Update 09:38
21:15    |    29/05/2016

România, învinsă cu 4-3 de Ucraina în ultimul meci de pregătire pentru EURO 2016

Naţionala României a fost învinsă cu scorul de 4-3 de către Ucraina în ultima partidă amicală disputată de tricolori înaintea Campionatului European ce va avea loc în Franţa. Au marcat: Gabriel Torje (23), Denis Alibec (75), Nicolae Stanciu (85), respectiv Roman Zozulia (44), Aleksandr Zincenko (49), Evgheni Konoplianka (55), Andrei Iarmolenko (59). 
 
Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat, duminică seara,  că jucătorii echipei naționale au făcut greșeli nepermise, făcând cadou trei goluri adversarilor.

'A fost o primă repriză foarte bună, în care am controlat în mare parte jocul și am marcat. Poate dacă nu era acea greșeală din finalul primei reprize în care am fost egalați... Dar toate celelalte goluri primite provin din greșeli individuale nepermise. Repriza a doua a fost una care efectiv ne-a scăpat de sub control, cel puțin în prima sa parte. Una cu foarte multe greșeli individuale și cu trei goluri primite făcute cadou adversarului, lucru care, din punct de vedere psihologic ne-a pus la pământ. În final am reușit să mai marcăm 2 goluri, dar insuficient. Trebuie să învățăm din aceste greșeli. Sunt nepermise pentru jucători cu mare experiență. Au intrat relaxați în repriza a doua, crezând că jocul este la discreția lor', a declarat Iordănescu la postul Digi Sport.

'Sunt supărat pe greșelile individuale din repriza a doua. Partea finală a fost bună, dar rămân cu acele 15-20 de minute din repriza a doua cu acele greșeli nepermise. Noi ne-am făcut socotelile. Știm unde suntem, dar pentru jucători, pentru fani, ar fi fost foarte bine să menținem această perioadă de invincibilitate. Ajunsesem la 15 meciuri fără înfrângere, aveam un an și ceva de la ultimul eșec. Sigur avem de învățat din această înfrângere', a menționat Iordănescu. 
 
România, care va juca la EURO 2016 contra Franței (10 iunie), Elveției (15 iunie) și Albaniei (19 iunie), va mai disputa un meci de pregătire pentru turneul final din Franța, pe 3 iunie, la București, cu Georgia. Până atunci, pe 31 mai, selecționerul Iordănescu trebuie să anunțe lotul definitiv de 23 de jucători, ceea ce înseamnă să renunțe la cinci fotbaliști din lotul convocat pentru turneul din Italia și pentru partida cu Georgia.

Ucraina este și ea calificată la EURO 2016, unde le va avea ca adversare pe Germania, Irlanda de Nord și Polonia.

Echipele de start:

România: Tătăruşanu - Măţel, Chiricheş, Dr. Grigore, Filip - Pintilii, Prepeliţă - Torje, Sânmărtean, B. Stancu - Keşeru

Ucraina: Piatov - Fedetskyi, Khacheridi, Rakitskyi, Shevchuk - Stepanenko, Syrodchuk, Rybalka - Yarmolenko, Zozulya, Konoplyanka
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready