Paris
London
New York
Saturday, 15 August, 2020
Last Update 08:42
02:00    |    30/11/1999

Klaus Iohannis a anunțat că își dorește anticipate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va consulta, joi, cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou Guvern, după ce Cabinetul Orban a fost demis în urma moțiunii de cenzură inițiate de PSD și UDMR.

„Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine (joi-nr), la ora 12:00. Mâine seară, după ce voi termină consultările, probabil voi anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

De asemenea, Președintele a anunțat că principalul său obiectiv rămân alegerile anticipate, dar dacă partidele nu vor dori sau „nu vor înțelege acest lucru”, va desemna un premier care să formeze Guvernul.

Klaus Iohannis a precizat însă că va numi un premier care să formeze Guvernarea tot în jurul PNL, nicidecum  din partea majorității parlamentare, controlate de PSD.
 
Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Florin Roman, a declarat miercuri seara că va susţine în faţa colegilor săi ca la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis propunerea de premier a liberalilor să fie Ludovic Orban.

"Mâine vom avea o şedinţă la ora 9,30 în care vom stabili acest lucru. Eu, în calitate de lider de grup, voi propune colegilor mei ca prim-ministru pe Ludovic Orban. Voi propune colegilor mei să menţinem acelaşi guvern, pentru că (...) acest guvern a performat", a spus Florin Roman în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Parlamentul ar urma să voteze noul guvern până cel mai târziu la data de 1 martie, a estimat Roman.
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready