Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
19:18    |    08/05/2019

Juncker: Am vrut un Consiliu European la Sibiu, pentru că am vrut să arăt că UE nu înseamnă doar Bruxelles

Preşedinte Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, miercuri, că şi-a dorit o adunare a liderilor UE în Sibiu pentru că a vrut să arate liderilor că Uniunea ''nu înseamnă doar Bruxelles''.

"Am vrut din septembrie 2017 să am Consiliul European în Sibiu, pentru că am vrut să arăt că Uniunea Europeană nu înseamnă doar Bruxelles (...). Nu sunt singur la Bruxelles, dacă aş fi singur la Bruxelles, lucrurile ar fi mai bune, dar nu sunt singur în Bruxelles", a afirmat Juncker.

El a adăugat că "toate ţările şi parlamentele naţionale sunt parte din Bruxelles". Totodată, şeful Comisiei Europene a menţionat şi un detaliu personal legat de Sibiu.

"Am vrut să arăt restului europenilor că nu există doar Bruxelles, Bucureşti, Berlin. Realitatea europeană este aici, în oraşe, în sate, dar motivul real este că nu am fost niciodată în Sibiu, dar am vrut mereu, de când am fost premier, să vizitez Sibiul", a mărturisit el.

El a vorbit alături de preşedintele Klaus Iohannis la o dezbatere despre viitorul Europei, dedicată tinerilor.

Întrebat de unul din participanţi de ce ei nu au fost invitaţi la Summitul informal de joi, Juncker a răspuns: "E dificil să vă invităm pe toţi, pentru că sunt deja prea multe membre care vin la Summit - 28 de state membre... mâine 27, pentru că britanicii nu vor fi acolo".

Juncker a făcut o referire subtilă la Brexit, mărturisind, în timpul unei intervenţii, că "toţi înţeleg engleza, dar nimeni nu înţelege englezii".

Şeful Comisiei Europene a vorbit şi despre alegerile europarlamentare şi a îndemnat la vot. În acest sens, el a spus că, pentru a vota corect, orice cetăţean trebuie să îşi pună întrebarea: "Dacă toţi vor vota ca mine, ce fel de Uniune Europeană vom avea?". AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready