Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
12:01    |    03/10/2018

Premierul Dăncilă, în Parlamentul European: România este divizată, iar eu vreau să fie unită

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, în plenul Parlamentului European, că România este divizată şi că ea îşi doreşte ca ţara noastră "să fie unită".

"România este divizată, iar eu vreau ca România să fie unită, dar trebuie să avem grijă de un lucru. (...) Da, avem dialog, dar să nu încercăm, indiferent de grupul politic, să ne învrăjbim unii pe alţii. Împreună trebuie să desenăm, să creionăm viitorul Uniunii Europene începând cu anul viitor. Haideţi să vedem lucrurile care ne unesc şi să lăsăm la o parte lucrurile care ne divizează. Ceea ce avem de îndreptat vom îndrepta. Vom avea dialog. Sunt dispusă dialogului", a transmis Dăncilă, în răspunsurile la întrebările adresate în timpul dezbaterii de miercuri din Parlamentul European care a avut ca subiect ţara noastră.

Premierul Dăncilă i-a spus europarlamentarului Monica Macovei că îi cunoaşte "dezinformările".

"Doamna Macovei, ştiu despre dezinformările dumneavoastră. Acest Guvern pe care îl criticaţi atât de des a adus o creştere economică de 7%, a crescut nivelul de trai al românilor şi, de aceea, românii îl iubesc. Nu vă face cinste să aduceţi lupta politică internă în Parlamentul European, este o lipsă de respect faţă de poporul român", a susţinut Dăncilă.

Ea i-a transmis europarlamentarului Laurenţiu Rebega că nu este corect pentru români că acesta aduce lupta politică în PE.

"Domnul Rebega, nu aduceţi lupta politică în Parlamentul European. Nu este corect faţă de români. Poate ar trebui să vă gândiţi că aţi candidat pe listele Partidului Social Democrat, dar nu vă judec eu, pentru că nu am dreptul, vă vor judeca cei care v-au susţinut şi pe care acum i-aţi dezamăgit", a afirmat Dăncilă. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready