Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
10:32    |    16/01/2018

Dragnea despre demiterea lui Tudose: Concluzia generală a fost că nu se mai poate continua aşa

Concluzia generală a Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a votat luni seara pentru retragerea sprijinului politic premierului Mihai Tudose, a fost "că nu se mai poate continua aşa", a precizat liderul partidului, Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, au existat "mai multe reproşuri la adresa lui Mihai Tudose", între acestea fiind ultimele apariţii televizate.

"Au fost mai multe reproşuri, nu le pot reproduce pe toate aici, că ar însemna să mai stăm cinci ore. Concluzia generală a fost că nu se mai poate continua aşa, pentru că există o stare conflictuală între partid şi Guvern, cât şi în interiorul Guvernului. S-au referit colegii la ultimele apariţii televizate, există o nemulţumire în rândul membrilor de partid legată de faptul că aşteptau cu toţii ca noul an să înceapă cu nişte prezentări ale unui bilanţ ale anului 2017 al guvernării şi o prezentare a măsurilor care trebuie luate în 2018 pentru români - cele din programul de guvernare. Şi, în schimb, au văzut nişte apariţii televizate care nu trebuia să fie, în sensul că genul ăsta de declaraţii publice trebuie să fie făcute în Comitetul Executiv Naţional - adică chestiuni legate de relaţia cu miniştrii sau alte relaţii sau alte subiecte trebuie discutate în interiorul partidului şi, după ce se iau deciziile, ele se comunică", a detaliat liderul PSD.

El susţinut că "s-a creat o stare de tensiune care a tot crescut în ultima perioadă".

"De asemenea, după părerea mea, cred că au contribuit şi unii colegi de-ai mei, pe care i-am lăsat în ultima săptămână să producă scrisori, să producă postări în care să-şi spună punctul de vedere. A existat o avalanşă de puncte de vedere elaborate mai mult sau mai puţin, chestiuni care trebuia discutate în partid şi toate lucrurile astea au escaladat şi s-a ajuns în situaţia în care 60 de colegi au spus că, în mod realist vorbind, nu mai putem avea garanţia că peste o lună de zile sau peste trei săptămâni sau peste două luni de zile nu vom ajunge tot în aceeaşi situaţie, pentru că am mai trecut peste aceeaşi situaţie în octombrie (2017, n.r.), tot în urma unei emisiuni televizate, care s-a referit la două colege de-ale noastre. Şi au fost mult mai multe lucruri spuse, dar, repet, nu neapărat pe un ton colegial, pe un ton aşezat", a menţionat preşedintele PSD. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready