Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
14:39    |    20/11/2017

Meleșcanu: I-am spus lui Tillerson că sunt probleme de cvorum din când în când în Parlament

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, spune că l-a asigurat pe secretarul de stat american Rex Tillerson că luni Comisia de apărare a Senatului va da raport proiectului de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei, prin care se vor achiziționa șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, cu posibilitatea ca și plenul Camerei superioare să voteze în aceeași zi actul normativ.

Întrebat dacă la întâlnirea din 15 noiembrie cu secretarul de stat american Rex Tillerson a discutat și despre achiziționarea rachetelor Patriot, Meleșcanu a declarat luni: "Nu, însă m-a întrebat cum a fost cu cvorumul (în Comisia de apărare — n.r.), săptămâna trecută, și i-am spus că sunt probleme de cvorum din când în când. În niciun caz nu se referă la subiectul în sine și coaliția actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci cum i-am spus eu, săptămâna viitoare, deci azi vom avea și avizul cu raportul comisiei, dar și posibil adoptarea în plenul Senatului".

Meleșcanu a precizat că nu s-a pus problema blocării achiziției.

Potrivit ministrului de Externe, la discuția cu Tillerson au mai fost abordate subiecte precum "relațiile bilaterale, lucruri de interes în relațiile dintre România și SUA, legate de dialogul politic, de dezvoltarea relațiilor economice, de contribuția noastră la sistemul de securitate al NATO". "De asemenea, de colaborare în instituții internaționale, inclusiv am solicitat sprijinul pentru aderarea României la OCDE în cursul acestui an. A fost o discuție relativ scurtă cu ocazia unei escale tehnice la București, dar din punctul meu de vedere a fost un semn foarte bun. Atmosfera a fost foarte bună și unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut a fost să îl invit pe domnul Tillerson să facă și o vizită oficială în România", a adăugat Meleșcanu.

Miercurea trecută, Ambasada SUA la București a informat că secretarul de stat american Rex Tillerson s-a oprit la București la întoarcerea din călătoria pe care a efectuat-o în Asia. El a fost întâmpinat de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready