Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
17:07    |    21/06/2017

Motiunea a reusit ! PSD SI-A DAT JOS GUVERNUL ! Grindeanu a fost demis !

Moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, a anunțat secretarul Camerei Ioana Bran. Au votat "pentru" 241 de parlamentari și 10 au fost "împotrivă". Numărul total de voturi valabil exprimate a fost 251. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că în urma adoptării moțiunii de cenzură Guvernul Grindeanu este demis, iar Parlamentul aduce de îndată situația la cunoștința șefului statului, în vederea desemnării unui alt candidat la funcția de prim-ministru.

"Potrivit rezultatului constatat de Birourile permanente, moțiunea de cenzură a fost adoptată. Moțiunea de cenzură fiind adoptată, potrivit articolului 113 din Constituție, Guvernul este demis și, în conformitate cu prevederile articolului 91 din Regulamentul activităților comune, Parlamentul aduce de îndată această situație la cunoștința președintelui în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcția de prim-ministru", a spus Tăriceanu, după anunțarea rezultatului votului pe moțiune.

Deputatul Victor Ponta a declarat, miercuri, după adoptarea moțiunii de cenzură, că acum liderul PSD Liviu Dragnea "are toată puterea" și l-a sfătuit să o folosească "mai bine decât în ultimele șase luni".

"Are toată puterea (Liviu Dragnea — n.r.). Să o folosească mai bine decât a folosit-o în ultimele șase luni. (...) În acest moment, domnul Dragnea este PSD", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

El s-a referit și la Sorin Grindeanu, apreciind că acesta "are foarte mult potențial pentru viitor".

"A încercat să facă o ruptură care era necesară în PSD, între trecut și viitor", a adăugat Victor Ponta. 

Președintele Klaus Iohannis a fost informat și a luat act de rezultatul votului din Parlament de la moțiunea de cenzură, a declarat miercuri Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis.  

Moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au votat "pentru" 241 de parlamentari și 10 au fost "împotrivă".

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready