Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
19:00    |    09/11/2022

STOICA & Asociații acordă Premiul de excelență pentru întreaga carieră juridică domnului prof. univ. dr. Ioan Leș

Partenerii  societății de avocați STOICA & Asociații  au hotărât să acorde Premiul de excelență pentru întreaga carieră juridică domnului prof. univ. dr. Ioan Leș,  de la Facultatea de Drept "Simion Bărnuţiu" a Universității "Lucian Blaga" Sibiu, în semn de recunoaștere pentru opera sa științifică, pentru punctele de vedere pertinente și pozițiile ferme adoptate în apărarea valorilor care fundamentează sistemul normativ al procesului civil și edificiul conceptual al științei dreptului procesual civil.

„Oamenii clădesc instituțiile și prestigiul acestora. Uneori, nu prea des, o personalitate își clădește cariera profesională și profilul moral cu inteligență, perseverență și creativitate, timp de decenii, dobândind ea însăși dimensiunile unei adevărate instituții. Prof. univ. dr. Ioan Leș este nu numai universitarul în jurul căruia s-a construit Facultatea de Drept de la Sibiu, într-o formă renăscută în perioada postdecembristă, ci și personalitatea care a devenit o adevărată instituție.” a argumentat dr. Valeriu Stoica - profesor universitar emerit și Founding Partner STOICA & Asociații – acordarea premiului juridic în scrisoarea de motivație.

Premiul a fost acordat în cadrul unei ceremonii, care a avut loc la sediul societății de avocați STOICA & Asociații, în ziua de 8 noiembrie. Cu această ocazie, prof. univ. dr. Ioan Leș a susținut o prelegere cu tema Reflecții asupra stabilirii adevărului în cadrul procedurilor judiciare: realități și perspective.

Societatea de avocați STOICA & Asociații a fost fondată în noiembrie 1995.  Cu ocazia aniversarii sale, începând cu anul 2007, STOICA & Asociații  a acordat Premiul de excelență pentru întreaga carieră juridică unor personalități marcante ale vieții juridice din România, în semn de prețuire pentru contribuția la consolidarea culturii juridice și a valorilor statului de drept în țara noastră. Acest premiu a fost acordat: prof. univ. dr. Şerban Beligrădeanu (2007), prof. univ. dr. Vladimir Hanga (2008), av. Ion Băcanu (2009), av. Mihail I. Ghiga (2010), prof. univ. dr. Emil Molcuţ (2011), prof. univ. dr. Ion Turcu (2012), prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu (2013), prof. univ. dr. Stanciu Cărpenaru (2014), prof. univ. dr. Liviu Pop (2015), Ana Alexandrina Savin, arbitru (2016), prof. univ. dr. H. C. Nicolae Volonciu (2017), prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan (2018), prof. univ. dr. Raluca Miga Beșteliu (2019), prof. univ. dr. Dan Chirică (2020), prof. univ. dr. emerit Valentin Constantin (2021).

În activitatea lor profesională, avocații din cadrul STOICA & Asociații rămân mereu fideli principiilor fondatoare: Fidelitas, Integritas, Fortitudo.

Constituită în anul 1995, Societatea Civilă de Avocați STOICA & Asociații a câștigat recunoaștere națională şi internațională în lumea dreptului şi a mediului de afaceri, prin întreaga sa activitate de asistență juridică şi de reprezentare a unui portofoliu vast de clienți. De la înființare și până în prezent, avocații din cadrul STOICA & Asociații au făcut dovada că sunt o echipă puternică, întemeiată pe respectarea principiilor sale: Fidelitas, Integritas, Fortitudo. STOICA & Asociații a dobândit o excelentă reputație națională şi internațională. Performanțele sale profesionale sunt recunoscute ca atare în cele mai importante ghiduri juridice: Chambers Europe, Legal 500, WTR 1000, IAM Patent 1000.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready