Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
14:38    |    23/04/2020

Patriarhul Daniel: Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - un mare ajutător, mai ales în vreme de încercare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat, joi, la praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, că acesta este, mai ales în vreme de încercare, "un mare ajutător".

"Aşa cum a biruit demonii care lucrau prin persecutorii împăraţi păgâni şi a biruit toate ispitele şi suferinţele, tot aşa ne ajută şi pe noi astăzi să trecem prin marea încercare a pandemiei care aduce multă întristare şi multă tulburare lumii întregi. (...) Să-l rugăm pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, să ne dăruiască sănătate şi mult ajutor de la Dumnezeu ca să trecem prin această încercare, să arătăm credinţă mai puternică, iubire mai multă faţă de Dumnezeu şi de Biserică şi faţă de semenii noştri", a spus Patriarhul, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, după Sfânta Liturghie oficiată în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale.

Potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române, PF Daniel a subliniat că Sfântul Gheorghe a devenit "pildă de vieţuire sfântă, credinţă puternică şi de mult curaj în suferinţă pentru toţi tinerii creştini", de aceea, fiind numit purtătorul de biruinţă.

"Este un sfânt care mărturiseşte că ajutorul pe care îl primeşte de la Dumnezeu îi da putere să mărturisească credinţa, să lupte cu necazurile şi să lupte credincios până la moarte", a spus Patriarhul.

Înaltul ierarh ortodox a transmis apoi felicitări tuturor celor care poartă numele Sfântului Gheorghe.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este sărbătorit pe 23 aprilie.

În ţara noastră, în ziua sa de prăznuire, militarii din forţele terestre sărbătoresc ziua acestei categorii de forţe ale Armatei, al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, peste 680.000 de bărbaţi şi peste 380.000 de femei poartă numele de Gheorghe sau derivate ale acestuia. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready