Paris
London
New York
Thursday, 26 November, 2020
Last Update 12:51
01:40    |    04/03/2020

Studiu: Pauza de Facebook reduce anxietatea și depresia

Un studiu experimental, desfășurat de economiștii de la The American Review, a evidențiat aspectele benefice și dezavantajele care apar atunci când o persoană renunță la utilizarea rețelei de social media Facebook, informează SmartRadio.ro.

Circa 3.000 de oameni dispuși să se dezaboneze pentru o lună de la Facebook au participat la acest experiment, în schimbul unui stimulent financiar. Pentru a studia reacțiile subiecților testați, cercetătorii au folosit un program informatic special creat pentru acest scop.

Cei care au renunțat la rețeaua de social media au recuperat, în medie, 60 de minute pe zi, timp pe care l-au petrecut în schimb cu prietenii și familia. Pe de altă parte, experimentul relevă că subiecții nu erau la zi cu ultimile noutăți, neputând răspunde în totalitate întrebărilor despre actualitatea politică.

În ansamblu, studiul a demonstrat că oamenii nu realizează cât de mult timp petrec pe rețelele de social media, iar când reușesc să se detașeze de acestea, devin mai veseli și mai puțin anxioși.

La rândul lor, majoritatea celor care au fost supuși experimentului au declarat că în viitor vor petrece mai puțin timp în mediul virtual și 80% dintre participanți consideră că dezabonarea a fost un lucru bun pentru ei.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready