Paris
London
New York
Tuesday, 11 August, 2020
Last Update 08:42
03:33    |    25/01/2020

Avertisment OMS: Toate țările să se pregătească pentru răspândirea coronavirusului din China

Organizația Mondială a Sănătății recomandă tuturor statelor lumii să se pregătească pentru o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. De asemenea, instituția susține că trebuie luate măsuri de prevenție cât mai rapid, anunta Digifm.Două cazuri de infectare cu noul coronavirus chinez au fost "confirmate" în Franţa, primele din Europa, a anunţat vineri seară ministrul francez al sănătăţii, Agnčs Buzyn, notează AFP.

„Ne așteptăm ca o creștere a numărului de cazuri să apară în orice țară. Astfel, toate țările trebuie să se pregătească, inclusiv prin supravegherea activă, prin detectare timpurie și prin izolare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor. Recomandăm ca statele să comunice către OMS informațiile pe care le au”, se arată într-un comunicat.

Organizația mai face apel la comunitatea internațională să dea dovadă de solidaritate și să coopereze cu celelalte țări „pentru identificarea sursei acestui nou virus și pentru dezvoltarea tratamentului necesar”.

Joi, OMS anunța că virusul din China nu este o urgență de nivel global. Didier Houssin, președintele Comitetului de Urgență al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puține cazuri în afara Chinei și nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei țări.
 
Două cazuri de infectare cu noul coronavirus chinez au fost "confirmate" în Franţa, primele din Europa, a anunţat vineri seară ministrul francez al sănătăţii, Agnčs Buzyn, notează AFP.

Primul caz se referă la un pacient internat într-un spital din Bordeaux (sud-vest), iar al doilea la Paris, a precizat ministrul în cursul unui briefing de presă la Ministerul Sănătăţii, dând asigurări că autorităţile vor depune toate eforturile pentru "a limita" propagarea virusului.

Cei doi pacienţi spitalizaţi, care s-au întors recent din vizite efectuate în China, au fost plasaţi in izolare.

"Suntem pe cale de a reconstitui istoricul acestor pacienţi pozitivi pentru a contacta persoanele cu care s-au intersectat", a explicat ministrul, subliniind că perioada de incubaţie este probabil "în jur de şapte zile, între două şi 12 zile".

"Avem astăzi primele cazuri europene, posibil pentru că am pus la punct testul foarte rapid şi suntem capabili să le identificăm", a adăugat ministrul francez al sănătăţii.

Bilanţul oficial al maladiei declanşate de acest coronavirus apărut în decembrie într-o piaţă de produse agroalimentare din Wuhan, oraş din centrul Chinei, s-a înrăutăţit vineri, cu 26 de morţi.

Noul coronavirus aparţine aceleiaşi familii de virusuri care a provocat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), responsabil pentru moartea a 800 de persoane la nivel mondial, în pandemia din 2002-2003, care a debutat tot în China.

În momentul de faţă, cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în China, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, Vietnam, Taiwan, Thailanda, Arabia Saudită, Singapore, Statele Unite, precum şi în teritoriile chineze Hong Kong şi Macao.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready