Paris
London
New York
Saturday, 11 July, 2020
Last Update 10:08
10:19    |    30/10/2019

Un stup cu peste 60.000 de albine, îndepărtat dintr-o casă din Australia

Un stup conţinând între 60.000 şi 70.000 de albine a fost îndepărtat dintr-o locuinţă din oraşul australian Brisbane, după ce un cuplu a auzit un zumzet ce venea din zona tavanului, relatează miercuri Xinhua.

''Le-am observat afară când au intrat şi am fost înţepaţi de câteva ori'', a declarat unul dintre proprietari într-un interviu acordat marţi seară pentru Australian Broadcasting Corporation adăugând că a auzit zgomote şi zumzet.

Lipsa copacilor din suburbia nordică este, cel mai probabil, principalul motiv pentru care albinele şi-au amenajat stupul în casa cuplului, a explicat apicultorul Paul Wood.

Potrivit acestuia, august, septembrie şi octombrie sunt lunile de primăvară în Australia în care albinele caută locuri propice pentru stupi.

''Pot trage temporar într-un copac, două-trei zile, în căutarea unei noi case. Din păcate, nu avem destui copaci, aşa că au ales spaţiile din casă'', a adăugat el.

Estimând că ar putea exista 10-15 kilograme de miere în structura casei cuplului, Wood a fost nevoit să taie tavanul şi să aspire albinele într-o cutie specială în care insectele pot fi transportate în siguranţă în altă zonă.

''Dacă sunt în perete sau în tavan, trebuie chemat un apicultor'', a declarat specialistul, explicând că ''mierea adunată va distruge tavanul''. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready