Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
23:49    |    29/07/2015

Premieră mondială: Romanul "Micul Prinț" de Saint-Exupéry transpus în balet clasic

După cinematografie, comedii muzicale și operă, romanului 'Micul Prinț' al scriitorului francez Antoine de Saint-Exupéry a fost transpus în Franța, în premieră mondială, într-un spectacol de balet clasic, scrie AFP.

"Le Petit Prince Balet" a fost prezentat joi și vineri seara la Grand Théâtre d'Albi (sud-vestul Franței), ultimul avatar al povestirii filosofice scrise și ilustrate de aviatorul și scriitorul francez, o lucrare umanistă tradusă în peste 250 de limbi și vândută în 150 de milioane de exemplare în întreaga lume și al cărei filon pare inepuizabil.

Pentru două ore, 24 de balerini ai companiei ruso-franceze 'Le Palais d'Hiver St Pétersbourg Ballet' a recreat pe scena lumea magică a băiețelului venit de pe minuscula sa planetă și care a descoperit Pământul cu toată ingenuitatea sa.

Muzica, de asemenea, clasică se bazeaza pe lucrările compozitorilor iubiți și, uneori, interpretați de Saint-Exupery, Johann Sebastian Bach și Jules Massenet.

În două acte de aproximativ 50 de minute, solistul italian Nicola Lazzaro în vârstă de 25 de ani și colegii săi de la școlile clasice de balet rusă și franceză au etalat întreaga gamă a virtuozității în acest domeniu, cu o 'întoarcere' spre modernitate, în coregrafia francezului François Mauduit, în vârstă de 31 de ani, din fosta școală de balet creată de Maurice Béjart.

"Mare noutate este de a fi capabil să transcri 'Micul Prinț' în balet clasic. Este un tur de forță. Cred ca este un câștig", a comentat pentru AFP nepotul lui Antoine de C, François d'Agay, invitat să participe la premieră la acest spectacol de balet, citat de AFP. AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready