Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
22:26    |    19/02/2018

Serghei Lavrov: Moscova consideră inacceptabile declaraţiile despre distrugerea Israelului

Rusia consideră drept inacceptabile declaraţiile de genul că Israelul ar trebui distrus, a afirmat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov în cadrul unei dezbateri a Forumului de la Valdai, consacrată situaţiei din Orientul Mijlociu, relatează RIA Novosti.

''Am spus în repetate rânduri că nu acceptăm declaraţiile de genul că Israelul - ca entitate sionistă - ar trebui distrus, şters de pe faţa pământului. Cred că este un mod greşit de a-ţi promova în acest fel interesele'', a afirmat Lavrov, în condiţiile în care astfel de ameninţări sunt proferate cel mai frecvent de către Teheran.

În acelaşi timp, ministrul rus a opinat că decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel are şi o dimensiune anti-iraniană, ceea ce riscă să ducă la escaladarea tensiunilor în regiune.

Cu toate acestea, ''într-un mod similar, nu suntem de acord că se fac încercări de a aborda orice problemă regională prin prisma luptei cu Iranul'', a adăugat Lavrov. ''Aceasta se observă în Siria, în Yemen, şi chiar şi ultimele evoluţii din jurul problemei palestiniene, inclusiv decizia Washingtonului de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală exclusivă a Israelului, sunt în mare parte dictate de aceeaşi tendinţă anti-iraniană'', a insistat el.

Iranul împreună cu Rusia sprijină regimul preşedintelui Bashar al-Assad în Siria, unde ambele ţări sunt angajate de partea forţelor guvernamentale.

Declaraţiile ministrului rus de externe intervin în contextul în care săptămâna trecută Israelul a pierdut un avion F-16 în timpul unei acţiuni de represalii în Siria împotriva unor ţinte militare siriene şi ''iraniene'', după interceptarea unei presupuse drone iraniene, în timp ce Occidentul denunţă rolul Teheranului în Yemen şi în Siria. AGERPRES



 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready