54% dintre locuitorii Uniunii Europene cu vârsta între 16 şi 74 de ani aveau în 2021 cel puţin competenţe digitale de bază, însă România este pe ultimul loc în UE în condiţiile în care doar 28% dintre persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani aveau cel puţin competenţe digitale de bază, arată datele publicate miercuri de Eurostat.
În timp ce în Finlanda şi Ţările de Jos sunt pe primele locuri în UE, în condiţiile în care 79% din persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani din cele două state aveau cel puţin competenţe digitale de bază, la polul opus sunt Polonia (43%), Bulgaria (31%) şi România (28%).
În luna martie a anului trecut, Comisia Europeană şi-a prezentat viziunea şi perspectivele pentru transformarea digitală a Europei până în 2030. Comisia a propus o "busolă pentru dimensiunea digitală" a UE, care se articulează în jurul a patru puncte cardinale: competenţe, infrastructuri digitale sigure şi durabile, transformarea digitală a întreprinderilor şi digitalizarea serviciilor publice. În ceea ce priveşte competenţele, "busola pentru dimensiunea digitală" prevede că minimum 80% din populaţie să deţină cel puţin competenţe digitale de bază în 2030. AGERPRES
Â
Â
Â
Â