Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
00:41    |    25/03/2020

Marcel Vela: Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara domiciliului, cu unele excepţii

Circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei va fi interzisă odată cu emiterea Ordonanţei militare din 24 martie, cu anumite excepţii, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

"Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru: în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi (...), deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale (...), pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie şi deplasările scurte, în apropierea locuinţei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor", a spus Vela, într-o declaraţie la sediul MAI.

Excepţii de la această interdicţie mai sunt deplasarea în scopul donării de sânge, precum şi deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat, deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Vela a precizat că sunt interzise toate activităţile sportive de echipă, adăugând că a observat că multe persoane au ieşit să joace fotbal - activitate ce va fi interzisă din această seară. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready