Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
10:54    |    24/01/2020

Sunt șanse mari ca, în această iarnă să nu vedem ninsori

Specialiștii spun că vremea se va menține caldă, cu temperaturi peste media normală, în perioada următoare.

Sunt șanse mari ca, în această iarnă să nu vedem ninsori, dacă nu ajugem în zonele montane. Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a anunțat că finalul lunii ianuarie, și începutul lui februarie vor fi marcate de temperaturi pozitive, peste media normală a acestei perioade. De asemenea, precipitațiile vor fi reduse în zona sud-estică a țării.

„În a doua lună de iarnă vom înregistra cu siguranţă un plus, pentru că şi în următoarele zile, până la finele lunii ianuarie, în bună parte din ţară, vom avea valori ridicate coroborat cu perioada din calendar. Chiar şi debutul lunii februarie va păstra aceeaşi tendinţă, conform estimărilor meteorologice valabile pentru următoarele patru săptămâni, actualizate astăzi.

Astfel, observăm pentru săptămâna 27 ianuarie – 3 februarie abateri termice pozitive semnificative în toată ţara, cu cele mai mari valori în special în regiunile din sudul şi sud-estul ţării.

Pe de altă parte, veştile sunt bune pentru zonele din partea de vest, centru şi nord-est a ţării, acolo unde ne aşteptăm ca, în următoarea perioadă, să avem precipitaţii însemnate cantitativ, exceptând din păcate partea de sud, sud-est şi est, unde tendinţa cantităţilor de precipitaţii rămâne spre deficit.

Din păcate, debutul lunii februarie şi mai ales prima decadă, urmează acelaşi semnal în ceea ce priveşte evoluţia regimului de temperaturi şi observăm abateri termice în continuare mai mari 4,5 – 5 grade pentru zonele din sudul şi estul ţării. Aceeaşi tendinţă spre deficit vedem în partea de sud şi sud-est a ţării. O uşoară tendinţă spre excedent se mai menţine în zonele intra-carpatice.

Evz

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready