Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
00:04    |    21/01/2020

Zeci de mii de francezi au protestat împotriva legii reproducerii asistate pentru lesbiene, care va lăsa copiii fără tată, dar cu două mame

 „Liberté, egalité, paternité”! Zeci de mii de francezi au protestat împotriva legii reproducerii asistate pentru lesbiene, care va lăsa copiii fără tată, dar cu două mame: „Această lege duce la distrugerea familiei și la comercializarea embrionului”  

Aproximativ 40.000 de francezi, conform presei franceze sau peste 100.000, conform organizatorilor,  s-au adunat duminică la Paris pentru a protesta față de legea care va permite femeilor singure și lesbienelor să beneficieze de procreație asistată, prima reformă socială majoră a țării de când Franța a legalizat căsătoria homosexuală în 2013.

Legea bioeticii, cum este numit actul normativ ce va ajunge marți în Senat, va da undă verde cuplurilor de lesbiene să aibă copii făcuți în eprubetă. Inițiatorii protestului de duminică au fost cei de la„Marchons Enfants!”, o grupare care reunește 22 de asociații, inclusiv „Manif pentru tous”.

Contestatarii legii consideră că actul normativ privează copiii de existența tatălui, care este atât de necesară, amenințând nucleul tradițional al familiei. În plus, legea va  da cale liberă și pentru legalizarea mamelor surogat, inclusiv pentru homosexuali.

Potrivit Liberation, Protestul de duminică a fost o nouă încercare de a bloca proiectul de lege, aprobat deja în prima lectură de Adunarea Națională, anul trecut, la 15 octombrie. S-a strigat: „O Societate fără părinți este o societate fără reper”, „Un copil nu este un drept, are dreptul la un tată”, „Paternitatea nu este o opțiune” .

Procesiunea a pornit de pe podul Alma, pe fundal auzindu-se melodia cântată de Céline Dion „Parler à mon père”. „Această lege duce la distrugerea familiei și la comercializarea embrionului, ceea ce înseamnă scoaterea la vânzare a mamei și a copilului", a afirmat Guillaume de Prémare, fost președinte al „Manif pour tous”.

Mai mult, dacă legea va trece, se va merge și mai departe, următorul pas fiind legiferarea gestației pentru terți, reproducerea asistată după moartea tatălui (cu material biologic congelat) și multe asemenea practici care transformă conceperea copilului într-un serviciu prestat pe foarte mulți bani și pentru persoane care-și doresc un copil ca pe o achiziție.

În 1994 Franța a adoptat primele legi numite bioetice, unele dintre ele fiind încă în vigoare. Tehnici de procreație precum inseminarea pe cale artificială, fecundarea în laborator sau transferul de embrion au fost oficializate în Franța, dar numai pentru cupluri heterosexuale sterile. Acum, cu noua lege, ar urma să fie extinsă procreațiaa  asistată la toate femeile, fie ele celibatare sau lesbiene trăind în cuplu cu o altă lesbiană. Președintele Emmanuel Macron s-a declarat favorabil acestui act normativ.

www.activenews.ro

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready