Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
19:46    |    15/04/2019

Israel - Un nou modul lunar va fi construit după eşecul misiunii Beresheet pe Lună

Misiunea israeliană care eşuat săptămâna trecută în încercarea de a ajunge pe Lună cu modulul spaţial Beresheet îşi va relua activitatea pentru a construi un alt modul, care să ajungă pe suprafaţa satelitului natural al Pământului, relatează luni EFE.

Omul de afaceri miliardar Morris Khan, preşedintele SpaceIl, o companie privată care a finanţat primul proiect pe Lună în colaborare cu societatea aerospaţială Israeli Aerospace Industries (IAI), a anunţat într-un videoclip că va căuta noi finanţatori pentru a construi un nou modul spaţial, numit Beresheet 2, care va încerca să ajungă pe Lună.

Prima tentativă a Israelului de a trimite un modul spaţial pe Lună a eşuat joi în momentul în care sondă Beresheet, dezvoltată de o companie privată, a suferit o pană de motor şi s-a prăbuşit în timpul operaţiunii de aselenizare

"Nu am reuşit să ajungem, dar am încercat din greu", declarase vineri omul de afaceri şi filantropul Morris Kahn, care a finanţat semnificativ dezvoltarea proiectului, într-un clip difuzat de la centrul de control al misiunii, din apropiere de Tel Aviv.

Denumită Beresheet (''Geneză'', în ebraică), sonda, care semăna cu un uriaş păianjen cu cinci picioare şi cântăreşte 585 de kilograme, era un motiv de mândrie al Israelului, care spera să poată ajunge din urmă SUA, Rusia şi China şi să devină al patrulea stat care trimite un modul pe Lună, satelitul natural aflat la o distanţă de 384.000 km de Terra.

Chiar înainte de tentativa de aselenizare, premierul israelian Benjamin Netanyahu informase că are în vedere lansarea unui program spaţial naţional.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready