Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
16:08    |    15/03/2018

Cod galben de lapoviţă şi ninsoare în jumătatea de nord a Moldovei şi zona Carpaţilor orientali, de sâmbătă; ploi în vest şi nord-vest

Maramureşul, Crişana, Banatul, vestul Transilvaniei şi zona Carpaţilor Occidentali intră sâmbătă după-amiază, la ora 14:00, sub Cod galben de ploi.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, atenţionarea Cod galben este valabilă în intervalul 17 martie, ora 15:00, 18 martie, ora 08:00, şi vizează 17 judeţe.

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, aria ploilor va cuprinde vestul şi nord-vestul ţării, precum şi zonele montane aferente şi se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20 - 25 l/mp şi izolat 40 - 50 l/mp. În a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul ţării vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50...55 km/h.

Meteorologii precizează că vântul va avea intensificări şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55 - 65 km/h, în cursul nopţii în regiunile sud-estice. La munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 - 90 km/h.

Pe de altă parte, începând de sâmbătă după-amiază, de la ora 18:00, până duminică dimineaţa la ora 08:00, a fost emis un Cod galben de lapoviţă şi ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, pentru jumătatea de nord a Moldovei şi zona Carpaţilor Orientali.

În aceste zone, la început vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea. AGERPRES


 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready