Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
16:46    |    15/02/2018

Comisia Europeană: Facebook şi Twitter încă nu şi-au pus la punct regulamentele de confidenţialitate

Comisia Europeană a deplâns miercuri faptul că anumite reţele de socializare nu şi-au aliniat încă suficient de bine condiţiile lor de utilizare la exigenţele Uniunii Europene în domeniul respectării vieţii private a utilizatorilor acestor platforme online, informează AFP.

Facebook, Twitter şi Google+ au publicat joi o serie de modificări pentru a răspunde exigenţelor autorităţilor europene, însă acestea "nu îndeplinesc decât parţial normele legislaţiei europene", a estimat Comisia Europeană într-un comunicat.

Executivul european a salutat totuşi anumite modificări, care vor permite consumatorilor să se prevaleze de dreptul lor de a se retrage din procedura de efectuare a unei cumpărături online. Internauţii din UE vor putea, de asemenea, să depună plângeri în Europa pentru diverse nemulţumiri pe care le vor avea, nu în California, unde se află sediile generale ale companiilor vizate.

Totuşi, Facebook şi "mai ales "Twitter" nu au răspuns decât parţial la problemele de responsabilitate legală şi la modul în care utilizatorii sunt informaţi în legătură cu o eventuală retragere a conţinuturilor sau despre rezilierea unui contract.

"Este inacceptabil (...) ca acest lucru să necesite atât de mult timp", a declarat Vera Jourova, comisar european însărcinat cu protecţia consumatorilor. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready