Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
13:37    |    23/09/2017

ANM: Informare meteo de ploi și vânt puternic în toate regiunile țării, până sâmbătă la ora 23:00

Meteorologii au extins informarea meteo de ploi moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului, valabilă în toate regiunile țării, până sâmbătă la ora 23:00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în zonele de munte, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat și pe arii restrânse în Moldova și Dobrogea temporar va ploua. Vor fi în special averse, ce mai pot avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși pe spații restrânse 20 — 25 litri/mp și izolat 30 litri/mp. În zona montană, la peste 2.000 de metri altitudine, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare cu viteze de 45 — 55 km/h local în vest și în sud-vest și izolat și trecător în restul țării, iar pe crestele înalte rafalele vor depăși 65 — 70 km/h.

Până sâmbătă la ora 21:00 este în vigoare o informare meteo de vreme rece, valabilă pentru toate regiunile țării, dar mai ales în regiunile intra-carpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza informarea meteo.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready