Paris
London
New York
Wednesday, 17 April, 2024
Last Update 20:20
16:00    |    27/09/2012

The killer of the Japanese woman accuses police of torturing him

Nicolae Vlad, considered as the most ferocious serial killer of the last 40 years in Romania, claims that he committed none of the crimes he is accused of, and says he is tortured and beaten to confess several crimes and rapes, including the murder of the Japanese young woman near the Henri Coanda airport, RTV reports.

“They have beaten me since the first day they arrested me, in Otopeni. They tortured me... I suffered a surgery in the past, I have no spleen, but they don’t care. (...) They wanted to roll me in a carpet and beat me, but they were afraid I could die,” says Nicolae Vlad, quoted by ziarulring.ro.

“If they don’t stop beating me, I will kill myself,” he warns.

Vlad Nicolae was remanded on August 19, under the accusation of having murdered Yurika Masuno, a young Japanese woman that had just arrived to Romania, four days ago. During all this time, he strongly denied all accusations.

 

Ucigaşul japonezei face declaraţii ŞOCANTE: M-au torturat. Dacă anchetatorii nu încetează, mă omor

Nicolae Vlad, considerat a fi cel mai feroce asasin în serie din ultimii 40 de ani, de la controversatul caz “Ion Rîmaru” încoace, susţine că nu a comis nici una dintre faptele de care e acuzat şi că este torturat şi bătut sistematic pentru a recunoaşte mai multe crime şi violuri, inclusiv uciderea tinerei japoneze lângă Aeroportul „Henri Coandă”, scrie Rtv.

 „M-au bătut din prima zi în care am ajuns la arest, la Otopeni. M-au torturat. M-au bătut peste tot pe unde m-au plimbat ca să spun că am fost eu. Cum să recunosc dacă n-am fost eu!? Sunt operat, am splina scoasă, dar nu-i interesează. (...) Voiau să mă bage în covor să mă bată, dar cred că le-a fost frică să nu mor“, spune Nicolae Vlad, potrivit ziarulring.ro.

El se plânge că este torturat de anchetatori pentru a recunoaşte faptele de care este acuzat şi susţine în continuare, cu tărie, că nu el este autorul. „Nu mai rezist în stilul ăsta. Dacă au ajuns să-mi pună şi electroşocul pe testicule... Leşinam, mă trezeau, iar mă băteau până făceam pe mine. Dacă anchetatorii nu încetează, mă omor! Dacă nu se opresc cu bătăile, eu mă omor”, ameninţă presupusul criminal în serie.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv în 19 septembrie, fiind acuzat de uciderea japonezei Yurika Masuno.

În 12 septembrie, procurorii au cerut prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă, solicitarea fiind admisă de Tribunalul Bucureşti. Instanţa a dispus astfel ca Vlad Nicolae să stea în arest până în 16 octombrie.

Decizia a fost contestată de Vlad Nicolae la Curtea de Apel Bucureşti, care marţi i-a respins recursul, astfel că acesta va fi cercetat în continuare în arest.

În 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului "Henri Coandă" Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Astfel, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Vlad Nicolae şi tânăra au fost observaţi în acel loc de către şoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă. La aproximativ 60-70 de metri distanţă a fost descoperită valiza victimei.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv în 19 august, acesta negând în faţa anchetatorilor că ar fi ucis-o pe japoneză.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready